21 Ocak 2012 Cumartesi

0 Sonunda Şeytan’ın Gerçekliği Kanıtlandı: O da Evrim Geçirmiş!



Pan
      Zamanın başlangıcından beri insanlar, akıl erdiremedikleri bir takım olaylara değişik anlamlar yüklediler. Bu konuda en büyük sorun, ölümden sonra ne olacağıydı. Ölümden sonra ne olacağı sorusu kafaları meşgul ederken insanın yaptığı kötülükler veya doğanın kötülükleri kafaları meşgul eder oldu. Kötülük insanın kafa karıştırıcıydı çünkü iyilik insanı var ediyorsa kötülük de bunun tam tersi olarak her şeyi yok ediyordu.  Deprem, yıldırım, yangın gibi doğal afetlerin yarattığı kötülükler, kimi zaman kindar Tanrılara kimi zaman da tanrı karşıtı bir varlıklara atıldı. Kötülükler,  bir sebebe bağlandıkça kolayca kötünün bir açıklaması bulunuyor ve insanın kötülüklerden kurtulup arınmasının en kolay yolunun  işlediği bütün kötülükleri bir varlığa yüklemesi oluyordu. Nasıl peygamberler insanların günahlarını üzerlerine aldıysa bu soyut varlık da günahları üzerine almalıydı. Kötülük problemine karşı bir varlık ya da bir şey her şeyi kendi üstüne almalıydı. Bu bir roldü. Bu rol Şeytan’a verilecekti.

Şeytan
    Her kültürde farklı farklı kötülük ve Şeytan kavramları vardı.  Semavi dinlerden önce bütün dünyayı etkileyen kültürün adı Yunan medeniyetiydi.  Yunan medeniyetinde kötülüğün bir tanrısı veya karşılığı yoktu. Sadece Pan vardı. Pan; eğlencenin, seksin, içkinin ve aldatmacanın tanrısıydı. Bu kelimeler mutlaka size tanıdık geliyordur. Bütün semavi dinlerde bahsedilen gözle görülmeyen insan karşıtı düşünce Şeytan’ın özellikleriydi bunlar. Pan’ın kötülük olarak düşünülmeyen bütün özellikleri Şeytan’a geçmişti. Yunanlılar Pan’ı anarken ona bereket tanrısı gözüyle bakıp onun için anlatılanlara olağan bakıyorlardı. Dinler zamanla olgunlaşırken özellikle semavi dinler olgunlaşırken anti tanrı düşüncesine en uygun motif olarak Pan’ı buldular. Özellikle Hıristiyanların Şeytan tasvirlerinde Pan ve Şeytan’ın aslında aynı varlık olduğu rahatlıkla gözümüze çapar. Pan’ın keçi ayakları, boynuzu,  keçiye benzeyen yüzü Şeytan tasvirleriyle birebir aynıdır. Şeytan'daki kandırma, aldatma, seks ve içki düşkünlüğü zaten Pan'ın özelliğidir. Pan ve Şeytan'ın aynı olmayan tek özelliği Pan'ın Yunan mitolojisinde kötülüğün sembolü olarak görülmemesidir; Pan kötü değildir. Kötü olan Şeytan'dır. Anlayacağınız dinler, nasıl evrim geçirip semavi dinlere dönüştüyse Pan da evrim geçirip Şeytan’a dönüşmüştür.
        Evet,  Şeytan gerçekten vardı. Yüzyıllar önce putu Pan olarak Yunanistan’da yapılmıştı. Şeytan, Pan düşüncesinin evrim geçirmiş halinden başka bir şey değildi. Pan’a bakınca Şeytan’ı göreceğiniz için Şeytan’ın gerçekliği böylece kanıtlanmış oldu. O bir puttu.





Şeytan
Pan





İki resim arasındaki benzerlikler dikkatinizi çekmiştir.














Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki adreslerden edenilebilirsiniz;


http://www.uzelgi.com/index.php/2010/01/16/yuce-pan-oldu/


Mısırın dışında Şeytan'ın doğuşu:

http://www.youtube.com/watch?v=oW9uAlmWoYU




Mısırın dışında Şeytan'ın doğuşu:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

biraz eğelence fena olmaz

YAZILARIM

din (1) dinler (3) islamiyet (6) sadece tanrı (5) sosyal (1)